Από την κ. Παμφίλη Ιωάννου - περιοχή Αλιβερίου
Υλικά
1 χταπόδι
Υλικά
1 χταπόδι
1 κλων. σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 καρότο
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
¼ ποτήρι ξίδι κόκκινο
λίγο θυμάρι
πράσο, θυμάρι, μαϊντανό, δάφνη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία ανάλογη κατσαρόλα το χταπόδι και το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, μόνο με το μισό ξίδι και τα αρωματικά λαχανικά ψιλοκομμένα (καρότο, κρεμμύδι, σέλινο).Σε ένα μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο ξίδι με το ελαιόλαδο και το θυμάρι.
Μόλις μαλακώσει αρκετά το χταπόδι ,αποσύρουμε, το κόβουμε σε μεσσαίου μεγέθους κομμάτια και το βάζουμε μέσα στη σάλτσα.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη...
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία ανάλογη κατσαρόλα το χταπόδι και το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, μόνο με το μισό ξίδι και τα αρωματικά λαχανικά ψιλοκομμένα (καρότο, κρεμμύδι, σέλινο).Σε ένα μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο ξίδι με το ελαιόλαδο και το θυμάρι.
Μόλις μαλακώσει αρκετά το χταπόδι ,αποσύρουμε, το κόβουμε σε μεσσαίου μεγέθους κομμάτια και το βάζουμε μέσα στη σάλτσα.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου