Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Αμυγδαλωτά Εύβοιας για κάθε γιορτή - Παραλλαγή 1η

Από την κ.Σοφία Εφη Λούκα - Ταβέρνα Η ΦΛΟΓΑ -Αγ. Ιωάννης Αλιβερίου
Είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που ετοιμάζεται σε κάθε χαρά (αρραβώνας, γάμος, βάπτιση, γιορτή).



ΥΛΙΚΑ
8 ασπράδια,
1 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
500 γρ. ζάχαρη (250 gr 'άχνη-250 gr κανονική ψιλή)
1 ποτηράκι ούζο
Ξύσμα από ένα λεμόνι
2 βανίλιες
Αμύγδαλα ολόκληρα
Ανθόνερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια μαρέγκα και στην συνεχεία μαζί με την ζάχαρη.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αμύγδαλο, ούζο, ξύσμα λεμόνι, βανίλιες τα ανακατεύουμε καλά και σιγά -σιγά ρίχνουμε την μαρέγκα το μείγμα να είναι κανονικό όχι αραιό και απλώσουν τα αμυγδαλωτά στο ψήσιμο.
Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 c αερόθερμο. Στρώνουμε στο ταψί αντικολητικό χαρτί. Δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε και από πάνω βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 180 c για 20 λεπτά. Οταν το βγάλουμε από τον φούρνο το ραντίζουμε με ανθόνερο, επίσης βάζουμε και κάτω από την λαδόκολλα για να μπορεί να ξεκολλήσει εύκολα. Τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη να μην παίρνουν αέρα και σκληρύνουν.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου