Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Λικέρ Αρμπαρόριζα με κρασί


Από την κ. Ειρήνη Αθανασιάδου
Η πρόταση της κ.Αθανασιάδου να χρησιμοποιήσουμε λευκό κρασί σαν ποτό βάσης δίνει στο παραδοσιακό αυτό λικέρ μια άλλη γεύση. Δοκιμάστε την !!!



Υλικά:
1 λίτρο κρασί λευκό
20 φύλλα αρμπαρόρυζα
1 κιλό ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει πολύ καλά βάζουμε το κρασί, τα φύλλα και την ζάχαρη και το ανακινούμε λίγο.
Το κλείνουμε, το βάζουμε σε σκιερό μέρος και κατά διαστήματα το ανακινούμε έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη. Το αφήνουμε περίπου δύο μήνες, βγάζουμε τα φύλλα και είναι έτοιμο.!!!
Σε όποιον δέν αρέσει πολύ γλυκό βάζει λιγότερη ζάχαρη.

Με την ίδια διαδικασία αντί για κρασί βάζουμε τσίπουρο ή βότκα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου