Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Κυριακάτικο κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι από τη νότια Εύβοια

Από την κ. Γιώτα Αλούκου - Στύρα


Υλικά:
1 ½ κιλό κρέας της αρεσκείας σας. Με κατσικάκι στουραϊτικο γίνεται τέλειο !!!
½ φλτζ τσαγιού ελαιόλαδο
400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό
1 ½ ποτήρι νερό (και όσο χρειαστεί)
Αλάτι, πιπέρι
λίγη κανέλλα τριμμένη
1/2 κιλό μακαρόνια χοντρά
Τριμμένο τοπικό τυρί για τα μακαρόνια. Τέλειο είναι με ντόπια ξερή μυζήθρα αλατισμένη.

Εκτέλεση:
Ροδίζουμε καλά το κρέας στο ελαιόλαδο από τις δυο πλευρές. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ ντομάτας, την κανέλα, το νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 - 1 ½ ώρα περίπου, ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα (όσο βράζει το κρέας, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται). Όταν το κρέας είναι έτοιμο το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό τόσο που να κρατάνε. Τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα, τα ανακατεύουμε καλά και τα μεταφέρουμε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίζουμε με άφθονο τριμμένο τυρί και σερβίρουμε τις μερίδες κρέατος από πάνω.

Καλή Επιτυχία !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου