Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Αρχαίων Γεύσεις : Τσιπούρα στη γάστρα

Από την κ. Αριστέα Τόλια - Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Συνταγή Αρχέστρατου του Καρχηδόνιου (προσαρμογή... Αριστέα)!

1 μεγάλη τσιπούρα καθαρισμένη καλά, την καλύπτουμε με τυρί και λάδι καλά χτυπημένα, την βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, την ψήνουμε σε πολύ ζεστό φούρνο. Πάνω από την κρούστα που σχηματίζει το τυρί ρίχνουμε αλάτι με κύμινο ( εγώ προτιμώ ρίγανη) και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο!



ΣΗΜ. Ο Αρχέστρατος είχε καλύτερα αποτελέσματα διότι την έψηνε σε πήλινο φούρνο με πολύ υψηλή θερμοκρασία!
Ας προσπαθήσουμε με τα δικά μας μέσα!!!!!

Πρόταση : Αντί για φούρνο μπορούμε να βάλουμε το ψάρι σε κεραμική γάστρα με καπάκι που αναπτύσσει πολύ υψηλή θερμοκρασία.

2 σχόλια:

  1. Θα συμφωνήσω μαζί σου. Κι εγώ τη ρίγανη προτιμώ. Από τυρί βάζουμε ό,τι θέλουμε; Θα μου πεις ότι οι αρχαίοι δεν είχαν τις άπειρες ποικιλίες τυριών που έχουμε τώρα, αλλά το πιο κοντινό που θα ταίριαζε ποιό θα μπορούσε να είναι;
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίδινο λευκό τυρί, φέτα, δοκιμάσαμε και βγήκε υπέροχο !!
      Καλή επιτυχία !!!!

      Διαγραφή