Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Ρακόμελο Εύβοιας

Από την κ. Σοφία Μούτσου

Τι θα λέγατε για ένα ρακόμελο μια που πιάνει το κρύο ;
Πολύ εύκολο να το κάνουμε.....

Χρειαζόμαστε
1 κούπα ρακί/τσίπουρο. Το ρακί από μούρο δίνει υπέροχο άρωμα
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη μέλι θυμαρίσιο ή ανθόμελο. Το μέλι πεύκου της Βόρ. Εύβοιας δεν κάνει.
Κανέλα 1 ξυλαράκι - 2-3 γαρυφαλάκια - Ελάχιστο νεράκι (1 κουτάλι της σούπας)
Προετοιμασία
Βάζουμε σε ένα μπρίκι με νερό την κανέλα και τα γαρυφαλάκια να πάρουν 3-4 βράσεις. Μην προσπαθήσετε να βράσετε τα κανελογαρύφαλα στο τσίπουρο δεν βγάζουν το άρωμά τους γιατί σκληραίνουν. Το νεράκι αρωματίζεται ελαφρά και ρίχνουμε μέσα το μέλι ανακατεύοντας να λιώσει. Προσθέτουμε τότε το τσίπουρο και βράζουμε το μείγμα ακόμα λίγο.

Πληροφορίες
Είναι κατάλληλο θερμαντικό για τα κρύα του χειμώνα, αλλά προσοχή μην το παρακάνετε.....θα κάνετε κεφάλι !!!!
Εγώ βάζω λίγο ρακόμελο στα βραδυνά χειμωνιάτικα ροφήματα όπως τσάι του βουνού, τίλιο, χαμομήλι... δίνει υπέροχο άρωμα και γεύση.
Πρέπει να το πιούμε αμέσως για να είναι ζεστό. Αν το αφήσουμε έξω μπορεί να ξυνίσει. Το καλοκαίρι είναι υπέροχο και παγωμένο από το ψυγείο και χωνευτικό λένε στην Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου