Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Κατσικάκι γιουβέτσι με γεύση μουστάρδας

Η κ. Κατερίνα Ανδρονικίδη από Ζάρακες προτείνει ανεπιφύλακτα την συνταγή της νότιας Εύβοιας !!!

Υλικά για 4 άτομα
Μισό κατσικάκι σε μερίδες (2,5 κιλά περίπου)
1/2 κιλ. χυλοπίτες
2 κ. του γλυκού μουστάρδα
1 φλυτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη 
αλάτι, πιπέρι
1 ξυλαράκι κανέλα 
μοσχοκάρυδο
τριμμένο κεφαλοτύρι

Παρασκευή
Αλατοπιπερώνετε το κατσικάκι, προσθέτετε ελάχιστο μοσχοκάρυδο και το βάζετε σε γάστρα.
Αλείφετε το κρέας με τη μουστάρδα, προσθέτετε γύρω γύρω τη ντομάτα, το ελαιόλαδο και την κανέλα. Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα. Ενδιαμέσως προσθέτετε 1- 1 ½ ποτήρι νερό.
Προσθέτετε τις χυλοπίτες ενώ ανακατεύετε καλά να δέσουν με τη σάλτσα στη γάστρα.
Ψήνετε για ακόμα 15 λεπτά, σβήνετε το φούρνο και αφήνετε να τραβήξουν. 
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με το τριμμένο κεφαλοτύρι

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου