Από την κ. Μαρία Ρούπα - Ραπταίοι
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ρύζι γλασέ
2,5 κούπες νερό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
λίγο ζάχαρη, λίγο αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρουν
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βάζουμε το νερό με το ρύζι σε μια κατσαρόλα να βράσει και να γίνει λαπάς, αφού βράσει το ρύζι το αφήνουμε λίγο να κρυώσει κ το πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι, πρέπει να γίνει σαν κρέμα. Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά και την ζάχαρη και τη διαλύουμε με λίγο χλιαρό νερό, προσθέτουμε το ρύζι χλιαρό κι αυτό και ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι, να γίνει ένας σφιχτός χυλός. Βάζουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει και με το χέρι μας κι ένα κουτάλι κόβουμε μικρούς μικρούς λουκουμάδες....
Οταν φουσκώσουν θα χρειαστούν κ άλλο αλεύρι γιατί λόγω του ρυζιού όταν φουσκώνουν η ζύμη γίνεται πιο αραιή.Τηγανίζουμε προσθέτουμε ωραιότατο μέλι ντόπιο της περιοχής μας, κανέλα, καρύδια χοντροκομμένα κ σερβίρουμε....
Πληροφορίες: Φίλοι από την περιοχή της Κύμης μας είπαν ότι οι λουκουμάδες αυτοί φτιάχνονται των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ 8 Νοεμβρίου και στα Εισόδια της Παναγίας 21 Νοεμβρίου και προσφέρονται στους επισκέπτες αυτών των δύο ενοριών της Κύμης
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ρύζι γλασέ
2,5 κούπες νερό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
λίγο ζάχαρη, λίγο αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρουν
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βάζουμε το νερό με το ρύζι σε μια κατσαρόλα να βράσει και να γίνει λαπάς, αφού βράσει το ρύζι το αφήνουμε λίγο να κρυώσει κ το πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι, πρέπει να γίνει σαν κρέμα. Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά και την ζάχαρη και τη διαλύουμε με λίγο χλιαρό νερό, προσθέτουμε το ρύζι χλιαρό κι αυτό και ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι, να γίνει ένας σφιχτός χυλός. Βάζουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει και με το χέρι μας κι ένα κουτάλι κόβουμε μικρούς μικρούς λουκουμάδες....
Οταν φουσκώσουν θα χρειαστούν κ άλλο αλεύρι γιατί λόγω του ρυζιού όταν φουσκώνουν η ζύμη γίνεται πιο αραιή.Τηγανίζουμε προσθέτουμε ωραιότατο μέλι ντόπιο της περιοχής μας, κανέλα, καρύδια χοντροκομμένα κ σερβίρουμε....
Πληροφορίες: Φίλοι από την περιοχή της Κύμης μας είπαν ότι οι λουκουμάδες αυτοί φτιάχνονται των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ 8 Νοεμβρίου και στα Εισόδια της Παναγίας 21 Νοεμβρίου και προσφέρονται στους επισκέπτες αυτών των δύο ενοριών της Κύμης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου